Tiia Löfqvist Ei rahalla, vaan järjellä

Ei rahalla, vaan järjellä

  • Ei rahalla, vaan järjellä

Tästä alkaa bloggaamiseni Puheenvuorossa omalla esittelylläni.

Olen 43-vuotias 3 pojan äiti, mummi ja elämäntapamoottoripyöräilijä.

Työskentelen atk-opettajana ammatillisessa oppilaitoksessa ja tietoyhteiskunta ja yksityisyyden suoja ovat sydäntäni lähellä. Ennen opettajan uraani olin atk-alan yrittäjä.

Tässä muutama asia, joiden eteen aion tehdä töitä, jos eduskunta kutsuu:

Perustulolla ratkaistaisiin niin opiskeluajan, työelämän alkutaipaleen, ruuhkavuosien kuin vanhuuspäivienkin taloudellisten tilanteiden aiheuttamia sudenkuoppia, kannustettaisiin työhön ja luotaisiin tasa-arvoa ihmisten välille. Samoin verotusta uudistamalla ja byrokratiaa karsimalla.

Nuorten kanssa työskennellessäni näen, mitä ongelmia syntyy, jos nuori ei työllisty kouluksen jälkeen. Koulutusjärjestelmää tulee uudistaa niin, että koulutus motivoi enemmän ja työelämän tarpeet ja koulutus kohtaavat paremmin sekä joustavammin.

Erilaiset valvontamenetelmät, holhousyhteiskunta, jossa ihmisten asiosta päätetään heidän puolestaan ja tahdosta riippumattaan, tai yrittäjyyden rajoittaminen erilaisin säädöksin, ei palvele kenenkään etuja. Ne heikentävät yksilönvapautta, yrittäjyyttä, vapaata kilpailua ja sitä kautta työllisyyttä.

Ihmisten tasa-arvon vuoksi uskonto ja valtio, sekä uskonto ja koulutus tulisi erottaa toisistaan.
Sukupuolen mukaan tapahtuva kategorioiminen on ihmisoikeuksien vastaista syrjintää.

Vakuutusasiat ovat elämäntapani myötä lähellä sydäntäni; En ole koskaan nähnyt kenenkään ajavan kahta autoa tai edes kahta moottoripyörää samaan aikaan. Kolarin tapahtuessa bonukset menettää ajoneuvon omistaja, eikä se, joka kolaroi. Näin ollen Suomen vakuutusjärjestelmä kohtelee ihmisiä epätasa-arvoisesti, kun jopa lakisääteinen liikennevakuutus on ajoneuvokohtainen, eikä henkilökohtainen.

Olen vahvasti sellaisessa käsityksessä, että nykyisessä vaalijärjestelmässä demokratia ei toteudu, sillä vain ne joilla on paljon rahaa pääsevät kansaa edustamaan. Meidän tavallisten tallaajien ääni ei näin ollen pääse kuuluville, todellinen kansanvalta ei toteudu.

Siksi aion itse kampanjoida aatteideni mukaisesti: "Ei rahalla, vaan järjellä!”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat