Tiia Löfqvist Ei rahalla, vaan järjellä

Pelon ja valheen mahti

Hallitus ja sen ministerit ajavat suoranaisella pelottelupolitiikalla ja valehtelulla omaa tahtoaan, joka selvästi ei ole kansan enemmistön tahto. Tästä hallituksen ja kansan tahdon kohtaamisongelmasta kertoo karua kieltään mm. erimielisyydet leikkauksista ja niiden kohteista.
Tästä myös erittäin hyvänä esimerkkinä Alexander Stubb ja hallintarekisterilaki, joka nyt lopulta onneksi kuopattiin, kun huomattiin, että Stubb oli kertonut asiasta vääriä tietoja. Tämä politiikan uusi termi tarkoittaa suomeksi sanottuna valehtelua.

Myös hallituksen kaavailemat pakkolait ja yhteiskuntasopimus ovat jatkuvasti tapetilla. Kun yhteiskuntasopimus nyt kariutui, hallitus on valitettavasti onnistunut jo ainakin jossain määrin pelottelullaan kääntämään työntekijät ja heidän etujärjestönsä osoittelemaan sormella toisiaan.

AKT ja sen puheenjohtaja Marko Piirainen ovat tällä hetkellä ainoat, joilla on ollut selkärankaa sanoa hallituksen pakottavalle yhteiskuntasopimukselle EI. Nyt hallitus antaa ymmärtää, että koko yhteiskuntasopimuksen kaatumisen syy on AKT:ssa.

Näinhän ei tietenkään ole, vaan AKT tekee juuri sen, mikä on ammattijärjestön tehtävä; Ajaa jäsenistönsä asiaa ja etua! Samalla AKT tulee myös puolustaneeksi muidenkin ammattijärjestöjen ja niiden jäsenistöjen asiaa. Kukapa ei olisi ottanut ilolla vastaan esimerkiksi metalliliiton aikoinaan 7 viikon lakkoilulla aikaansaamat lomaltapaluurahat? Tai kaikki muut etuudet, jotka on saavutettu työtaistelutoimin.

Nyt suurin virhe on taipua hallituksen pelotteluun ja lähteä osoittelemaan sormella yhtä ammattiliittoa. Se, että työtaistelutoimiin ryhdyttäessä kaikki vain kärsisivät, pakkolait astuisivat vääjäämättä voimaan, työoloja ja palkkoja heikennettäsiin, on nimenomaan hallituksen pelottelupropagandaa, johon se haluaa ihmisten uskovan. Jos pelko puuttuu, hallitus häviää.

Nyt olisi aika muidenkin ammattiliittojen ja niiden jäsenten nousta yhteisen asian eteen taistelemaan, eikä jäädä pelon lamauttamana tuleen makaamaan! Vai siten voimme pitää kiinni nykyisistä, edes jotakuin inhimillisistä työolosuhteista, jotka kaikki on aikoinaan saavutettu taistelemalla.

Tämän maan kilpailukyky ei tarvitse duunarin selkänahkaa, vaan se tarvitsisi hallituksen, jolla olisi selkärankaa!

Nyt ei pidä antaa pelolle periksi, vaan puhalletaan yhteen hiileen, niin mitään pakkolakeja ei edes tule!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Kari Ahveninen

"AKT tekee juuri sen, mikä on ammattijärjestön tehtävä; Ajaa jäsenistönsä asiaa ja etua!"

Juuri näin. Isänmaan etu tulee vasta toisena. Ja kun oikein vastustetaan, niin kaikki ovat sitten lopulta samassa skeidassa kaulaa myöten.

Käyttäjän TiiaLfqvist kuva
Tiia Löfqvist

Juuri näin se pelottelu toimii: Pelätään, että sitten kaikki menee vielä huonommin. Mutta asia ei mene niin, vaan isänmaan etu on se, että täällä jokaisella on mahdollisuus edes jonkinlaiseen toimeentuloon. Hallituksen toimien jälkeen sitä ei enää ole. Siksi sitä vastaan pitää taistella.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sanoo mies joka siirsi yrityksensä Viroon,koska ei tuntenut isänmaallisuutta saati sen etua. Onhan siinä jonkinlaista ironiaa,vai?

Kari Ahveninen

Minuako tarkoitit, Vellu? En ole edelleenkään lähelläkään Viroa, enkä ole siirtänyt yritystäkään koska sellaista ei enää ole eikä ollut enää pariin vuoteen. Laiskojen paskiaisten elättäminen niin ettei itse enää tule toimeen alkoi sen verran riepomaan.
Tarkistathan siis seuraavan kerran mitä luulet olevasi sanomassa, ettet ole sanomassa sitä mitä luulet.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #11

Itsehän niin toitotit jossain välissä ja koska et ole toitottanut toisenlaista minun nähden,niin niillä mennään.

Kari Ahveninen

Ai niin. Ihan AKT:n mafiamaisista otteista: Olin nuorempana töissä stadin rantsussa, ns. puolivakinaisena. En kuulunut liittoon, koska en myöskään ollut vakituinen työntekijä.
Yhtenä päivänä kävi kutsu paikallisen ay-päällikön toimistoon, jossa kolme (3) paikallista ammattiliittohemmoa kertoi minulle että "nyt on sitten niin että joko liityt ammattiliittoon, tai me istumme sinut ulos".

Pureskele sitä hetki, Vellu. Onko se yhdistymisvapautta?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #12

On se yhdistymisvapautta. Sitä vapautta voidaan valtion taholta estää ja sitä käsitellään suhteessa valtioon.

Ja sinuunkin nähden se oli yhdistymisvapautta,koska sait liittyä ammattiliittoon..kukaan ei estänyt sitä. Se,että oliko/onko tuollainen mistään kotoisin ammattiliittojen kohdalla on sitten eri asia ja vaikea siitä on mitään positiivista löytää.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Löfqvist:"Hallitus ja sen ministerit ajavat suoranaisella pelottelupolitiikalla ja valehtelulla omaa tahtoaan, joka selvästi ei ole kansan enemmistön tahto."

Aika törkeä väite. Nämä tiia löfqvistit haluaisivat anastaa vallan itselleen kun eivät demokraattisissa vaaleissa pärjää. Samanlaiset itseään muita fiksumpina pitävät elitistit olivat Neuvostoliitossa vallassa ja tulos oli karmea.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

gallupit ainakin ovat kääntyneet laskuun hallituksen toimien aikana? Miten sen demokratian nyt sitten laskee?

Käyttäjän TiiaLfqvist kuva
Tiia Löfqvist

Todella törkeä väite, että demokratia toteutuisi, jos vaalien alla luvataan toista ja vaalien jälkeen tehdään ihan päinvastaista!

Kari Ahveninen

Perinteistä politiikkaa, näinhän hallitukset ovat aina tehneet. Koska edustuksellinen demokratia ei kertakaikkiaan toimi.
Mikä saa sinut uskomaan että jos vaihdetaan hallitusta se tekisi mitään toisin?

Käyttäjän TiiaLfqvist kuva
Tiia Löfqvist Vastaus kommenttiin #13

Perinnekö antaa hallitukselle oikeuden valehdella kansalle?!
Mikään muu hallitus, ei edes se 90-luvun Esko Ahon hallitus ole koko historiassa tehnyt näin pahaa takinkääntöä kuin istuva hallitus.
Eli ihan varmasti tilanne paranisi, jos SSS saataisiin ulos

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #15

Oli kyse siitä että valtion realiteettien (tai oletettujen realiteettien) myötä hallitus alkaa soveltamaan sellaista politiikkaa jonka se olettaa olevan parasta kansalle, mukaanlukien valehtelu ja harhauttaminen. Se on jo niin perinteistä ettei sellaista enää poliitikkojen kesken edes kyseenalaisteta, varsinkaan kun sen kyseenalaistaminen voi joku päivä sattua omaan nilkkaan.

Mutta siitä että tilanne jotenkin paranisi, jos SSS pistetään ulos, koska uudella hallituksella olisi käsissä ihan sama paska johon on johtanut edellisten hallitusten idioottimainen toiminta. Ja kun on paskaa käsissä, se ei kullaksi muutu sillä että vaihdetaan käsiä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mikä se on se paljon puhuttu kansan tahto?
Eipä tule mieleen maamme historiasta ensimmäistäkään hallitusta jonka päätöksistä joku taho ei olisi pahoittanut mieltään.
Siksipä mä suhtaudun hieman skeptisesti aina kun joku alkaa ratsastaa kansan tahdolla.

Akt tekee ninkuin pitää eli ajaa jäsenistönsä etuja. Jollain kansan tahdolla ei välttämättä ole sen asian kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kertoisitko esimerkkejä joilla hallitus voisi parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä.

Käyttäjän TiiaLfqvist kuva
Tiia Löfqvist

Pienien ja keskisuurien yritysten kilpailukykyä voisi parantaa turhaa yrittämisen byrokratiaa vähentämällä, turhaa sääntelyä vähentämällä ja yrittäjän sosiaaliturvaa parantamalla, esimerkiksi kaikille yhtäläisen perustulon avulla. Myös ihmisten ostovoiman parantaminen vaikuttaisi yritysten toimeentuloon merkittävästi... nyt sitä ollaan hallituksen toimesta heikentämässä ja se ihan varmasti kolahtaa pienen yrittäjän omaan nilkkaan.

Monien suurien yritysten kilpailukyky on jo selkeästi kohdillaan, kun voidaan maksaa suuria osinkoja ja samaan aikaan vähentää työvoimaa. Näiden kohdalla hallituksen suunnittelemat tukitoimet kilahtaisivat vain yritysjohdon osinkokassaan ilman työllisyyttä parantavaa vaikutusta.

Hallitus pelottelee ihmisiä ihan turhaan ja suunnitellut toimet ovat ihan päinvastaisia siihen, mitä eri tahot antavat ohjeiksi. Velalla pelottelusta Mm. http://nyt.fi/a1448765260994
Jopa IMF antaa ihan toisenlaiset ohjeet, kuin mitä hallitus yrittää ajaa läpi http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/22/suom...

Pekka Pylkkönen

Unohdit lukea sen IMF:n raportin: leikataan sosiaaliturvaa, suurennetaan palkkahaitaria JA lisätään julkisia investointeja. IMF myös sanoo että hallituksen sopeutusaikataulu on oikea.

Mutta hei älä välitä, toimittaja Hurrikin unohti lukea sen.

Ja miten ostovoiman kasvattaminen on auttanut? Suomalaisilla on nyt muutama prosentti enemmän ostovoimaa kuin kriisin alussa ja sen seurauksena tuonti on kasvanut ja kotimainen tuotanto vähentynyt. Aika selkeä kilpailukykyongelma.

Käyttäjän TiiaLfqvist kuva
Tiia Löfqvist Vastaus kommenttiin #14

En unohtanut. IFM suosittelee, kasvu ensin, sitten kuri. Eli nyt elvytetään, sitten vasta kun tilanne on hallinnassa, katsotaan, mistä voi nipistää.
Myös sosiaaliturvan kuluja saataisiin kuriin perustulon avulla, julkisilla investoinneilla saataisiin töitä ja sitä kautta ostovoimaa, paikallinen sopiminen lisää palkkahaitaria. Paikallisen sopimisen ei kuitenkaan tule tarkoittaa joidenkin toimialojen totaalista kurjistamista, kuten pienituloisten naisten palkasta leikkaamista.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #17

Ei vaan toimittaja Hurri suosittelee. IMF suosittelee tekemään asiat yhtäaikaa siirtämällä leikkauksia pois investoinneista sosiaaliturvan puolelle. Eli tekemään kyllä ne leikkaukset, mutta sinne missä ne eivät haittaa yhtä paljon kasvua. IMF nimenomaan sanoi että hallituksen aikataulu sopeutuksille on oikea. Kannattaa avata se ihan oikea raportti eikä Hurrin propagandapamflettia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Se vaan hallituksen puoli vuotta kestäneessä toiminnassa vaikuttaa ikävältä, kun ei hallitus ota vakavasti huolestuneita kommentteja, edes juhlapuheissaan.

1. Maahantulijoiden määrän rajoittamisesta
2. Hallintokoneiston supistamisesta
3. Tavallisten ihmisten hädästä
4. EU n vallan kasvamisesta.
5. Ulkomaisten velkojen takaamisesta

Ainoat asiat mitä pontevasti ajetaan on hallintokoneiston turvottaminen, oman aseman turvaaminen, rahan teko maahantulijoiden avulla ja EK n ehdotusten perässä kulkeminen.

Itsevaltiaan toiminnan poistamiseksi pitäisi suurimmat päätökset alistaa kansan äänestykseen. Hallitukseen kun ei voi valitettavasti missään suhteessa luottaa.

Onko meillä tosiaan varaa tähän ?

Pekka Pylkkönen

Se hallitus ei ole mikään kansan vastustaja vaan edustaa yhtä ehdotusta ratkaista Suomen talouden ongelmat. Toisilla on toisenlaiset ajatukset siitä mitä pitäisi tehdä. Ja niitä luultavasti kokeillaan seuraavien vaalien jälkeen.

Tuollainen lapsellinen uhma ja vainoharhat suuresta saatanasta joutaisivat jo jorpakkoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näitä vaalien jälkeisiä itkupotkuraivareita on aina hauska lueskella, äänestetty on ja demokraattisesti valittu uusi hallitus, näin se kansa halusi, turha sitä on itkeä.

Vallilupaukset kuuluvat kategoriaan huumori. Jos äänestäjä oikeasti on niin tyhmä, että äänestää pelkästään vaalilipausten perusteella, niin silloin suosittelen kyllä kotiin jäämistä. Koskahan joku puolue on pitänyt vaalilupauksistaan kiinni.

Tälläkin kertaa kansa äänesti kolme oikeistopuoluetta voittoon, niin kuvitteleeko joku, että ne nyt tekevät vasemmistolaista politiikkaa? Juu ja myös persut on oikeistopuolue, arvokonservatiiveja Soinin sanoin. Taisi vaan käydä niin, että Soini pystyl hienosti kusettamaan tyhmiä äänestäjiä.

Siellä se hallitus nyt kököttää vielä 3,5 vuotta, ei auta itku, eikä vitinä.

Toimituksen poiminnat